U bent hier

Moet er nog koffie zijn?

Niets zo erg als een miserabel kopje slappe koffie als je nood hebt aan een stevig bakje troost. Daarom zetten we de beste koffiebars even op een rij. En wie net aan een cafeïnedetox bezig was, geen nood, er wordt ook thee geserveerd.

01

De Familie Jansen

Een fijne collectie stoelen, een opvallende toog, een geïnspireerde koffie- en theekaart en misdadig lekker gebak. De koffiebar Familie Jansen had zich net zo goed in Stockholm, Berlijn of Amsterdam kunnen bevinden, maar je hoeft gelukkig maar naar het Mijnplein te slenteren om je in deze hotspot te installeren. Mag het een kokoslimoentje zijn, koffie met limoen en kokosmelk?

Lees meer
02

Oode

Oode - een verwijzing naar Oostende en een ode aan lekkere dingen én de stad - ademt passie uit. Hier wordt alleen maar met liefde geserveerd. Verschillende soorten koffie, maar ook (bio)sappen, thee (zoals de Chai Latte uit India) en versnaperingen staan op de menukaart.

’s Middags kan je er terecht voor verse quiche met een slaatje. Vers, gezond, lokaal en ecologisch verantwoord staan bij Oode centraal. Van de limonade tot het koekje bij de koffie, niets komt uit een verpakking.

Lees meer
03

Brasserie Du Parc

Brasserie Du Parc neemt je mee naar lang vervlogen tijden. Je treft hier zowel Franssprekende bourgeoisiemadammekes als bohémien veertigers en jong volk dat de weekendkrant komt lezen. Stuk voor stuk worden ze bediend door statige obers die perfect in het pak zitten en zonder te verpinken de ene na de andere zilveren koffiefilter serveren. En dat allemaal op 100 meter van het strand. Een must voor wie wil integreren. Zelfs al is het maar voor een weekend.

Lees meer
04

Koffiebar Ora

Sommige gezinnen houden van peis en vree, anderen hebben het liever ietwat dynamischer. Mama Arijeta al helemaal. Toen haar vijf kinderen bijna allemaal het huis uit waren en ze dus wat tijd over had, begon ze prompt een koffiebar. Zijzelf richtte ook in haar eentje het pand in. Naast goed gezette koffie geniet je hier ook van lekkernijen uit Kosovo waar de roots van het gezin liggen.

Lees meer
05

Patisserie Caruso

In Caruso scoor je twee keer. Dit is immers, zo wordt toch gefluisterd, de beste patisserie van de stad. Dus kun je bij je koffie net zo goed een versgebakken croissantje verorberen. Kwestie van dubbel te genieten. Wie ’s namiddags aan komt wandelen, opteert uiteraard voor de specialiteit van het huis: dikke, romige misérables en abrikozentaarten. We zeiden het al, Caruso garandeert dubbele pret.

Lees meer
06

Domino

Shopaholics met een zwak voor thee of koffie, die houden van taartjes en tuk zijn op een nostalgisch sfeertje worden hier een beetje gek. Niet alleen omdat al dat lekkers geserveerd wordt op ouderwetse bordjes, maar ook omdat zowat alles wat je hier ziet te koop is. En de prijzen zijn democratisch. Terwijl je van je drankje nipt kun je dus rustig de tijd nemen om na te denken over wat je allemaal mee naar huis wilt sleuren.

Lees meer
07

Bar Esther

Bij Bar Esther kan je terecht voor losse bonen en gemalen koffie, verschillende theesoorten en een mooi assortiment chocolade en pralines. Warme dranken maakt Esther met liefde voor je klaar, om ter plaatse te drinken of om mee te nemen. Espresso, Latte, Cappuccino al dan niet met volle magere of sojamelk… 

Lees meer
08

't Groote Huys

’t Groote Huys heet je welkom in een andere, verfijndere wereld. In dit prachtig gerestaureerde herenhuis uit 1892 drink je koffie in stijl terwijl je proeft van de geserveerde namiddagzoetigheden. Dat kan ondermeer in de heerlijk luchtige, Gustaviaans aandoende tuinkamer. Waar je ook zit, je kijkt gegarandeerd je ogen uit want alle oorspronkelijke elementen werden netjes in ere hersteld. Van de sierlijke rozetten over de aandoenlijk mooie mozaïekvloer tot en met de stevige gietijzeren chauffages. Genieten in Oostends erfgoed….

Lees meer
09

De Zoete Zonde

Al meer dan tien jaar kun je hier terecht voor een punt huisgebakken Zwarte Woudtaart, wat frambozengebak en natuurlijk de verwenkoffie, voorzien van de nodige zoete zondes. En dat allemaal pal in de Christinastraat waar je nog meer fijne zaken vindt. Dé plek bij uitstek dus om even op adem te komen tijdens al dat shoppen. Die calorieën slenter je er wel weer af….

Lees meer
10

Baristas No75

Pas dit voorjaar geopend, maar ondertussen wisten vader en dochter Hazell al heel wat fervente koffiefans te overtuigen. Het mag dan snel gaat, ze blijven focussen op traagheid. Slow coffee met aandacht voor elke stap, kwestie van die volle smaak ten volle naar boven te brengen. Hiervoor gaat het duo aan de slag met een pure Italiaanse koffie die op beukenhout geroosterd werd. Slow maar allesbehalve slap.

Lees meer

KOOP EENS EEN SOUVENIRTJE!

Aroma-Koffie

Dit familiebedrijf levert aan horecazaken en kantoren, maar verkoopt ook aan particulieren. Ze kiezen resoluut voor een 100% Arabicakoffie, gemaakt van artisanaal gebrande koffiebonen. Je vindt er ook thee van Harney & Sons of losse thee. Bestellen kan online!

Lees meer

Simon Lévelt

Een vaste koffie- en theewaarde sinds 1817, gestart in Amsterdam en ondertussen in meer dan 40 Nederlandse en Vlaamse steden te vinden. Goed voor zes generaties koffiebranders en theehandelaars. Alles, van inkopen over mengen tot verpakken, gebeurt in eigen beheer.

Lees meer

JAVANA Coffee & Tea

Je vindt hier niet alleen artisanaal gebrande koffies, zuivere koffiesoorten en huisgemaakte mélanges maar ook een mooie selectie thee. Hoe kan het anders met een theesommelier in huis? En dan zwijgen we nog over de theepotten, cafetières, melkopschuimers, thermossen, ….

Lees meer

Andere topevenementen

European Brassband Outdoor

Wapenplein

za 29 apr 2017, zo 30 apr 2017, ma 1 mei 2017

Simple Minds - Acoustic Live 17 UITVERKOCHT

Kursaal Oostende

vr 12 mei 2017

Oostende voor Anker

Haven Oostende

25/05 tot 28/05

MAYA Show

Kursaal Oostende

do 25 mei 2017, do 25 mei 2017

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen