Menu

U bent hier

Kursaal Oostende

Kursaal Oostende is een mythische plek. Al van in de negentiende eeuw kwamen mensen ontspanning zoeken op deze plaats. Het huidige gebouw dateert van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Maar geen schrik, van 2003 tot 2005 onderging het gebouw een ingrijpende renovatie. Tegenwoordig kan Kursaal Oostende prat gaan op een schitterende concertzaal met meer dan 2.000 zitplaatsen, waar het hele jaar door voorstellingen voor jong en oud op het programma staan.

Ontdek de eerstkomende toppers hieronder:

Herman van Veen

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
za 1 apr 2017

Schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vijf talen. In 1966 beklom hij voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia Parijs, Carré Amsterdam, Konzerthaus Wenen, Friedrichstadtpalast Berlijn, Carnegie Hall New York,

Lees meer

Kursaal Classics 2016 - 2017: Beethoven Symfonie 9 - Ode an die Freude

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
zo 2 apr 2017

BEETHOVEN SYMFONIE 9 - ODE AN DIE FREUDE - EUROPEAN PHILHARMONIA Brahms ontdekte de tekst van het Schcksalslied in een boek van zijn vriend Albert Dietrich. Het gedicht heeft slechts twee strofen. De eerste beschrijft de zaligheid van de goden en de tweede het lijden van de mensheid. De première vond plaats op 13 oktober 1971 in Karlsruhe.

Lees meer

Genesis Classic

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
do 6 apr 2017

GENESIS CLASSIC - Performed by former Genesis lead singer Ray WilsonVoor Ray Wilson, de voormalige frontman van de legendarische Engelse progressive rockformatie Genesis, was het een persoonlijke droom om de grootste hits uit het Genesis-tijdperk naar een nieuw level te tillen. Die droom kreeg vorm in zijn muzikale show Genesis Classic.

Lees meer

Simply The Best - The Musical - The Tina Turner Story

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
za 8 apr 2017

SIMPLY THE BEST - THE MUSICALTHE TINA TURNER STORYSimply The Best, The Musical vertelt het verhaal van de muzikale carrière van ’s werelds meest succesvolle rockzangeres: Tina Turner! De spectaculaire show is de nieuwste productie van Bernhard Kurz, die eerder ook al hoogstaand eerbetoon aan andere wereldsterren bracht met projecten als ‘Elvis, The Musical’ en ‘The Beatles Musical’.

Lees meer

K3 Show

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
vr 14 apr 2017 tot zo 16 apr 2017

Na het ongeziene succes van hun eerste tour, staan Hanne, Marthe en Klaasje te popelen om opnieuw op tournee te gaan doorheen Vlaanderen en Nederland!

Lees meer

Els de Schepper - Red Mij!

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
vr 21 apr 2017

De Schepper is terug! En hoe! Na een jaar cabaretstilte brengt ze nu niks dan de waarheid. Ontdaan van alle franjes. Ze ging een jaar op reis en dat bracht haar verder van huis en dichter bij zichzelf. Al die nieuwe indrukken en vragen bundelt ze voor jou in Red Mij*!

Lees meer

Els De Schepper

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
vr 21 apr 2017

De Schepper is terug! En hoe! Na een jaar cabaretstilte brengt ze nu niks dan de waarheid. Ontdaan van alle franjes. Ze ging een jaar op reis en dat bracht haar verder van huis en dichter bij zichzelf. Al die nieuwe indrukken en vragen bundelt ze voor jou in "Red mij".

Lees meer

Kursaal Classics 2016 - 2017: Romantiek van Elgar tot Tchaikovsky

Waar:
Kursaal Oostende
Wanneer:
zo 23 apr 2017

ROMANTIEK VAN ELGAR TOT TCHAIKOVSKY - EUROPEAN PHILHARMONIA De Engelse componist Sir Edward Elgar schreef zijn serenade voor strijkers in 1892, maar werd slecht in privékring opgevoerd. De eerste publieke uitvoering gebeurde in Antwerpen op 21 juli 1896. Het centrale largo deel wordt door iedereen geaccepteerd als één van de meest mature methodes van componeren.

Lees meer

Praktisch - Kursaal Oostende

Adres: Monacoplein, 8400 Oostende
Tel.: 059 29 50 50
Website: www.kursaaloostende.be

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen