Menu

U bent hier

Krokusvakantie in Oostende

25/02 - 05/03/2017

Tijdens de krokusvakantie valt er heel wat te beleven voor kinderen in Oostende! Breng een bezoek aan de expo ‘De Waanzinnige Boomhut’, ga creatief aan de slag tijdens een van de workshops, geniet van een theatervoorstelling of voorleesmoment, leef je uit in een kinderspeeldorp of neem deel aan boeiende ontdekkingstochten. Ontdek hieronder het aanbod voor de komende vakantie en plan nu al jullie verblijf in de Stad aan Zee!

Toppers

De waanzinnige boomhut - de expo

ZA 25/02 > ZO 05/03

Kom tijdens de krokusvakantie naar de eerste expo rond De Waanzinnige Boomhut! Deze jeugdboeken van de Australische auteur Andy Griffiths en illustrator Terry Denton zijn waanzinnig populair in Vlaanderen en Nederland. De auteur komt tijdens de expo het 6de boek in de reeks persoonlijk voorstellen in Fort Napoleon.

Lees meer

Kapitein Winokio

ZO 05/03

ABC, zing maar mee! Zoals elke Kampioen moesten ook Kapitein Winokio en zijn Muziekmatrozen op de zeevaartschool het alfabet onder de knie krijgen: Albatrosgooien, Bakboordbrood, Chronischediami, Dekdweilen,… Weerhaken, Yogamatroos en Zeeziekzonderzorgen! En nu jongleren Kapitein Winokio, Mevrouw de Poes en de Muziekmatrozen met 26 letters en 7 muzieknoten: ABC, kom en zing mee! Geniet met je hele gezin van deze prachtige theatershow in een beeldschoon letterjasje gestoken door regisseur Walter Janssens (Kommil Foo).

Lees meer

Ketnet Musical

WO 01/03 & DO 02/03

Na het grote succes van “Kadanza” en “Kadanza Together”, slaan Studio 100 en Ketnet opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe Ketnet Musical: Unidamu! Het concept blijft hetzelfde: een dynamische musical met een straffe cast, spectaculaire dansmoves en natuurlijk een leuk verhaal met daarin een mix van tophits. De cast bestaat uit Herman Verbruggen, Ketnet-wrapster Sien en 24 jonge talenten. 

Lees meer

Workshops

LABO MINI: Voelspriet

DI 28/02

Het mu-zee-um team zal de baby’s samen met hun (groot)ouder(s) meenemen op een zintuiglijke en prikkelende tocht doorheen Mu.ZEE en het mu-zee-um atelier.

Lees meer

Brood Bakken

DI 28/02

Zin om eens zelf je broodje te bakken? Kinderen gaan aan de slag en leren de basisingrediënten van het brood kennen. Tijdens het rijzen en bakken, brengen we een bezoek aan de dieren. Breng je eigen broodzak mee, zo blijft je broodje lekker vers.

Lees meer

LABO MINI: Voelspriet

DO 02/03

Het mu-zee-um team zal de baby’s samen met hun (groot)ouder(s) meenemen op een zintuiglijke en prikkelende tocht doorheen Mu.ZEE en het mu-zee-um atelier.

Lees meer

Gezinsworkshop: Samen in beweging

DO 02/03 & VR 03/03

We zoomen in op het futurisme met kunstenaar Jules Schmalzigaug. Samen met de kinderen ontdekken we hoe je snelheid, energie, kracht en vooruitgang kan verwerken in een kunstwerk. Kom en maak een flitsend, futuristisch kunstwerkje in het atelier van Mu.ZEE!

Lees meer

En er is nog meer!

Ontdekkingstochten Horizon Educatief

 ZA 25/02 > ZO 05/03

1. ZEEKICKS - Havenexploratie • vanaf 8 jaar
Kuieren in verhalen langs haven en zee. Een boeiende ervaringstocht langs een havenstad op mensenmaat met een rijk verleden. Snuif de zeelucht op en zet al je zintuigen aan het werk!

2. KONINKLIJKE TOCHT - Speuren in de stad • vanaf 8 jaar
Val je voor moois van vroeger en nu, dan is de koninklijke speurtocht in hartje binnenstad een aanrader. We zoeken naar de sprekende sporen en waardige getuigen van de grandeur van de Belle Epoque.

Lees meer

Vertelcarrousel met familievoorstelling 'Verteller & Vriendinnetje'

ZA 25/02

Luistervinken in de buurt organiseert dit voorjaar de vertelcarrousel. Dit project moedigt voorlezen aan en is een initiatief van het stadsbestuur Oostende, Bibliotheek Kris Lambert en de Ontmoetingscentra. Verteller en vriendinnetje zijn altijd op tocht. Ze zijn op zoek naar de mooiste verhalen. De verhalen die ze vinden nemen ze mee in hun rugzak naar hun huisje. En wanneer de avond valt, de vogels hun laatste liedje hebben gefloten en de maan verschijnt, zetten ze de deur van hun huisje open en mag iedereen naar de verhalen komen luisteren. Kom jij ook?

Lees meer

1000 dingen achter deuren

ZO 26/02

'1000 dingen achter deuren' neemt je mee naar plekken waar je anders nooit zou komen. Kom binnen in de zolder van een stadhuis. Rare kale mannetjes wachten je op en nemen je mee op ontdekkingstocht in hoektorens, kraagstenen en geheime nissen. “Psst”, hier houdt de burgemeester zijn middagslaapje. “Ssst”, luister naar het gefluister van de eeuwenoude schilderijen en “oooh”, ontdek wie er dag en nacht door de immense beeldenzolder doolt. Door van ruimte naar ruimte te wandelen, leer je aan de hand van dilemma’s hoe moeilijk kiezen is, zeker wanneer die keuzes het bestuur van de stad bepalen.

Lees meer

Kinderspeeldorp

MA 27/02 > DO 02/03

Het sportcentrum Mr. V-Arena wordt tijdens de krokusvakantie vier dagen lang omgetoverd tot een gratis speelparadijs, waar kleuters die geboren zijn in de periode 2011-2014 dolle pret kunnen beleven. Alle attracties staan onder toezicht van sportmonitoren. Je kan als ouder of grootouder zorgeloos genieten van een drankje in de cafetaria vlak naast het speelterrein.

Lees meer

Pitch Perfect : Musicalstage

MA 27/02 > VR 03/03

Tijdens deze musicalstage ga je vijf dagen aan de slag met twee professionele rasartiesten. De ene heeft een sterke musical achtergrond, de andere heeft jazz-roots. Samen met hen schrijf je je eigen musical gebaseerd op het verhaal van The Adding Machine (1923). We steken deze relatief oude musical in een modern jasje en maken er een eigen hedendaags, Oostends verhaal van. Muziek, zang en dans staan centraal.

Lees meer

Voorleeshalfuurtjes

MA 27/02 > ZA 04/03

Tijdens de krokusvakantie kun je ’s morgens afzakken naar de bibliotheek voor je dagelijkse portie voorleesverhalen. Elke openingsdag wordt er voorgelezen door bibliotheekmedewerkers of vrijwilligers, want er is niks zo gezellig als samen opgaan in een verhaal !

Lees meer

Moes

ZO 05/03

Van appel tot moes op een poëtische manier. ‘Moes’ is een peutervoorstelling waar de allerkleinsten ontdekken hoe appels moes worden. Het magische decor bestaat uit een appelboom, kastjes met gekke machines en keukengerei gevormd door levende wezentjes die alles mee helpen doen bewegen. De grote bewegingen en de verrassende geluiden spreken de kleintjes aan terwijl het verhaal de oudere kinderen meevoert. Na de voorstelling kun je zelf moes maken in de MOESspeeltuin.

Lees meer

MuseumTIP met kinderen

Tijdens de openingsuren van Mu.ZEE kan je zelfstandig de expo’s ontdekken, de hele vakantie doorlopend! Er liggen twee gratis gezinsboekjes klaar aan het onthaal. Ga met je boekje langs bij de grootmeesters van Oostende en maak samen de vele opdrachten. Ook rond de tijdelijke expo van Jules Schmalzigaug zijn er zoekopdrachten gemaakt. Hierna kan je even verpozen in de prikkelkamer en je tekeningen er nog meer kleur geven!

Prijs: gratis, naast de toegangsprijs voor het museum
Meer info en openingsuren Mu.ZEE

Boek hier uw verblijf

Bijvoorbeeld: 2017-02-25
Bijvoorbeeld: 2017-02-25

Carnaval

Vier Carnaval in Oostende

Tijdens het weekend van 3, 4 en 5 maart kan iedereen meevieren tijdens ‘Carnaval in Oostende’. Naast de aanstelling van Prins & Prinses Carnaval zijn er tal van optredens en animaties doorheen het weekend. Op zondag vindt de traditionele carnavalstoet plaats.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen