Menu

U bent hier

5 redenen waarom je de expo van Kamagurka moet bezoeken

Opgepast werken - vanaf 18/03 tot 14/05

Venetiaanse Gaanderijen

 

Kamagurka is één van de meest creatieve, veelzijdige en productieve kunstenaars van ons land. Naast tekenen, stand-up comedy en het uitbouwen van een tv-carrière, is hij ook passioneel bezig met schilderen. Dankzij zijn multifunctionaliteit, zijn overdosis aan fantasie en met een speciale voorliefde voor Oostende maakte hij een grote overzichtstentoonstelling ‘Opgepast werken’.

1. Voor ieder wat wils

Kamagurka is een van de meest veelzijdige artiesten van ons land en schittert op verschillende kunstgebieden. Zo is hij schilder, tekenaar, theatermaker en cabaretier en is hij een bekend radio- en televisiefiguur. Zijn humoristische en vrolijke kijk op het leven trekt hij door in de creatie van zijn kunstwerken, waardoor hij een breed publiek aanspreekt. De tentoonstelling ‘Opgepast werken’ brengt zijn multifunctionaliteit en zijn overdosis aan fantasie samen en biedt zowel voor jong als oud wat wils.

2. Once-in-a-lifetime opportunity

Het is de eerste keer dat Kamagurka met zo’n grote overzichtstentoonstelling neerstrijkt in Oostende. De abstracte, vaak humoristische werken prijken in het bijzonder kader van de Venetiaanse Gaanderijen en zorgen daardoor voor een unieke sfeer als je door de expo flaneert. Het is een once-in-a-lifetime opportunity om de veelzijdigheid van de kunstenaar op één locatie gratis te kunnen bekijken.

3. Alle werken in 1 expo

Werken van zijn meest befaamde reeksen zoals Kamalmanak, de Spiegeleischilderijen, Neokubisme, Mouches volantes en Lazy Landscapes komen samen in één expo. Ook creaties geïnspireerd door het dagelijkse leven en ontstaan zijn uit een spontane creatieve bui, zullen samen met de bekende series pronken in de tentoonstelling.

4. Diversiteit

Kamagurka, de curator van de expo en tevens de bedenker van de kunstwerken, legt de nadruk op schilderijen die hij uit zijn penseel toverde in de jaren 2000. Omdat hij zich nog niet heel lang op dat terrein begeeft, tonen de schilderijen veel diversiteit en blijven ze boeien.

5. Privécollecties

Naast de werken die Kamagurka in zijn atelier bewaart, zijn er ook heel wat creaties te zien die behoren tot verscheidene privécollecties. Prachtige kunstwerken die Kamagurka in het verleden ooit verkocht heeft, verblijven speciaal voor de expo een tijdje in Oostende.

Praktisch

Opgepast werken door Kamagurka

Schilder, tekenaar, theatermaker en cabaretier Kamagurka en zijn geliefkoosde stad Oostende doken met elkaar in de culturele zee. De veelzijdige kunstenaar brengt een breed spectrum van zijn belangrijkste kunstrealisaties in een grote overzichtstentoonstelling op de zeedijk. 

18/03/2017 - 14/05/2017
Venetiaanse Gaanderijen

Lees meer

Parkeren in Oostende

Naar Oostende komen kan op heel wat manieren: te voet, met de fiets, met een go-cart, met het openbaar vervoer... Maar ook voor automobilisten zijn er in Oostende voldoende (gratis) parkeermogelijkheden. Zo kan je in Parking Visserskaai en Parking Mijnplein het eerste uur gratis parkeren. Verder biedt de vernieuwde Parking Station-Zee 680 plaatsen waar je in het weekend aan een voordelig shopping-tarief van € 1,50 euro / 4 uur kunt parkeren.

Alle info over parkeren in Oostende? Klik hier.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen