U bent hier

Het Groen Lint: Fiets eens rond Oostende!

Het Groen Lint neemt je mee rond Oostende en laat je zo de badstad van een compleet andere kant zien. Je ontdekt zowaar een paardenrenbaan, een wielerpiste, een oesterkwekerij, een resem speelpleinen en tal van verborgen groenplekken. Een must voor zowel diehard Oostendekenners als nieuwe fans. Tijd om te genieten van het betere buitenleven!

Goed om weten!

Het Groen Lint verbindt de groengebieden die Oostende omhelzen. Goed voor 15 groenplekken waar het fijn is om even te verpozen. Langs je tracé word je getrakteerd op gedichten van Peter Verhelst en handige infoborden. Het traject is bewegwijzerd, zowel met bordjes als op de grond, maar je moet er wel je aandacht bijhouden als je op het rechte pad wil blijven!

Nood aan een plan?

Vul hier je e-mailadres in en we sturen je eentje. 

Laat je verrassen!

1. Het Duinenkerkje!

Dit stemmige visserskerkje dateert uit de 14de eeuw en op het omringende kerkhofje vond James Ensor eeuwige rust. Binnenin ontdek je een schelpenaltaar en scheepsfoto’s die een veilige afvaart moeten afdwingen.

Tip: Honger en dorst? Spring binnen in Bistroom De Baron onlangs nog gelauwerd voor zijn spaghetti die werd verkozen tot een van ’s lands beste exemplaren.

2. Paardenrenbaan en wielerpiste!

Wie écht goed wil zijn, moet oefenen, en dat geldt zowel voor paarden als voor flandriens. Ze doen het allebei in het Oostendse groen en al fietsend kun je even halt houden om te supporteren.

Tip: Mag het iets meer zijn? Verpoos dan wat langer aan de wielerpiste en waag je aan de sportpoëzieroute, goed voor 17 sportieve gedichten van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars.

3. Exclusief voor fietsers!

Het Groen Lint neemt geen genoegen met fietspaden alleen. Als fietser beschik je meestal over je eigen parcours, ver weg van het autogeweld. Zo ontdek je plekken die je nooit eerder zag en gaat er een wereld voor je open. Vergeet niet om te cruisen rond de Spuikom!

Tip: Zin in oesters? Goed nieuws in oesterkwekerij De Oesterput kun je een voorraadje inslaan en meteen verorberen! Of oesters slurpen met zicht op de oesterkwekerij.

4. Kidsproof!

Je passeert niet alleen tal van stoere en uitdagende speelpleinen, er zijn ook bergen om te beklimmen en beken om over te springen of sla je liever tijdelijk je kamp op in een immense knotwilg? Het hele parcours lijkt uitgedokterd om het jonge geweld voortdurend te behagen.

Tip: Hier vind je een fijne selectie kindvriendelijke restaurants en hotels!

5. Bootje varen!

Op de Oosteroever wordt iedereen weer even kind. Hier wacht immers de veerpont die je stijlvol naar de overkant brengt. Een festijn voor jong en minder jong dat je bovendien geen Euro kost. En ja, je fiets mag mee!

Tip: Verbroederen met de lokale vissers? Installeer je dan voor je afvaart in de Kantine Vismijn, een volkse bruine kroeg waar je gegarandeerd op vissersverhalen getrakteerd wordt.

6. Hup een portie moderne kunst

De Rock Strangers, je houdt er van of je houdt er niet van, feit is dat je ze ooit eens moet gezien hebben. Wandel daarna ook eens de nieuwe strekdam op en begeef je 700 meter in zee.

Tip: Verse vis? Op naar de vernieuwde Vistrap!

7. Eind goed, al goed in Raversyde

30 kilometer later ben je terug waar het begon. Nog even een terrasje meepikken of heb je nog energie over om in de bunkers van Raversyde rond te dolen en te eindigen met kippenvel?

Tip: Moe? Misschien kun je lastminute nog een kamer boeken in het Kruishof? Luxueus logeren in het groen en ’s morgens verwend worden met een heerlijk ontbijt van streekproducten.

Aanrader: Ontdek de muurschilderingen van The Crystal Ship

“The Crystal Ship” meerde tijdens de paasvakantie aan in Oostende: wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars maakten gigantische muurschilderingen en fantastische kunstinstallaties in de open ruimte. Samen vormt dit een artistiek parcours in de binnenstad en op het groen lint rond Oostende. In zijn genre is “The Crystal Ship - kunstenfestival in de Stad” het grootste in Europa.

Klik snel hier om te ontdekken waar de werken zich bevinden.

Andere topevenementen

European Brassband Outdoor

Wapenplein

za 29 apr 2017, zo 30 apr 2017, ma 1 mei 2017

Simple Minds - Acoustic Live 17 UITVERKOCHT

Kursaal Oostende

vr 12 mei 2017

Oostende voor Anker

Haven Oostende

25/05 tot 28/05

MAYA Show

Kursaal Oostende

do 25 mei 2017, do 25 mei 2017

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder