U bent hier

Go veggie! - Vegetarisch eten in Oostende

De tijden dat vegetariërs genoegen moesten nemen, met een wortel en een blad sla of een croque monsieur zonder ham liggen gelukkig al lang achter ons. Dezer dagen spelen groenten de hoofdrol in wat ieders menu en een wekelijkse veggiemaaltijd wordt de culinaire standaard. En in Oostende is dat niet anders. Iedereen flexitariër!

Sassy's

Groentenfans met een zwak voor Italië weten dit adresje al langer te vinden. Je eet hier vegetarische en veganistische op steen gebakken pizza en pasta, van volkoren spaghetti met tempehsaus over pizza met witloof, tofugyros en brie. Net iets anders dus. Bovendien komen ook carnivoren aan hun trekken. Kwestie van het hele gezelschap te bekoren, Sassy’s doet niet aan discriminatie. Je menu afsluiten, doe je met een van de gezonde, huisgemaakte dessertjes. Ricotta kwarktaart met bosbessen, een vegan worteltaartje met sojaroom of mag het toch een brownie cheesecake zijn? Je merkt het, twijfelaars worden hier deskundig over de streep getrokken. Zeker proberen! Waag je aan de pittige champignonpasta, volkoren penne, champignons in sojaroom, linzen, broccoli en …. chili!

Lees meer

Passe-vite

In de Passe-Vite hetzelfde flexiverhaal. Veggie en non-veggie dus, en dat al van ’s morgens vroeg. Zo kun je je dag starten met een zachtgekookt eitje met soldaatjes maar net zo goed met zijn steviger variant: spiegeleitjes met spek. Lunchen doe je ondermeer met quinoa met gegrilde maïs, mango, tomaat, avocado, verse kruiden en feta, of ga je voor de salade met gerookte paling, zoetzure bloemkool, rode biet en curry terwijl de overkant voor de Thai beef salade valt? Kiezen is verliezen, maar niet echt. Blijven terugkeren is de boodschap! Zeker proberen: de krokante visreepjes met de huisgemaakte tartaar!

Lees meer

Histoires d'O

Deze zaak op de zeedijk van Oostende staat vooral bekend om zijn heerlijke hamburgers, cocktails en uitgebreidde Ginkaart. Ze werden echter door Het Nieuwsblad beloond met een 9 op 10 voor hun vegetarische gerechten. Vooral de Quinoa-salade gooit hoge ogen. Het fantastische zicht op de zee krijg je er gratis bij.

Lees meer

Go all the way!

Wil je nog een stap verder gaan? In de Veggieshop vind je vegan en eco kledij, accessoires en cosmetica. Spullen vrij van dierenleed en gemaakt uit ecovriendelijke biomaterialen. Goed voor jezelf en het milieu dus.

In twijfelachtig gezelschap?

De kans dat je complete familie aan de groenten zit of je voltallige vriendenkring alleen tofu lust, is klein. Sterker nog, misschien ben jij in de minderheid? Geen getreur of gezeur, in Oostende zijn er tal van plekken met verfrissende, originele veggie suggesties. Zo hoeft je niemand te overtuigen en is iedereen tevreden.

Andere topevenementen

European Brassband Outdoor

Wapenplein

za 29 apr 2017, zo 30 apr 2017, ma 1 mei 2017

Simple Minds - Acoustic Live 17 UITVERKOCHT

Kursaal Oostende

vr 12 mei 2017

Oostende voor Anker

Haven Oostende

25/05 tot 28/05

MAYA Show

Kursaal Oostende

do 25 mei 2017, do 25 mei 2017

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen