U bent hier

Enoteca del Berebene: Gezelligheid in zijn puurste vorm!

Zuiderse schwung, eerlijk eten en ongedwongen gezelligheid, Enoteca del Berebene brengt een vleugje Italië naar Oostende.

Keuken

De Italiaanse chef keert hiervoor terug naar zijn roots in Bari, gelegen in Zuid-Italië en het hart van de cucina povera. Hier draait alles rond eerlijke kwalitatieve producten: sappige tomaten, sublieme olijfolie, handgemaakte pasta, charcuterie en verse buffelmozzarella. 

Wijnkaart

Enoteca betekent letterlijk wijnwinkel. In de heuvels van Italië zie je ze overal langs de weg. Er worden lekkere wijnen en allerlei delicatessen geproefd en verkocht. Ook hier in Oostende kiest de chef voor een kwaliteitsvolle prosecco en wijnen uit Zuid-Italië. Populair is de greco di tufo, druivensoort die steevast krachtige witte wijnen aflevert.

Interieur

Warm en huiselijk, typisch Italiaans met de rood-wit geruite placemats maar toch stijlvol. De gerechtjes staan uitgestald op een kast aan de ingang. De charcuterie wordt vers afgesneden met de Berkel-snijmachine. Wie enkel binnenkomt voor een wijntje neemt plaats aan de bar waarachter de chef tussen het koken door ook even een glas voor je uitschenkt.

Op het bord

Gekookte ham met truffel en stracciatella, het binnenste, romigste deel van de mozzarella en een typische specialiteit uit Zuid-Italië die je maar op weinig plekken in België kunt vinden. Verder ook verse charcuterie en een originele kalfscarpaccio met tonato saus. Gevolgd door pasta alle vongole zoals het hoort maar wél met dikkere handgemaakte spaghetti. Ook gesmaakt: pasta met verse pesto of een flink stukje dorade met tomatensaus en orecchiette, typische oortjespasta uit Puglia. Nagerecht: originele carpaccio van chocolade die alle laatste gaatjes gegarandeerd  opvult.

PRAKTISCH

Met de wagen?

Parkeer je auto in de betaalparking van Kursaal Oostende. Het restaurant bevindt zich op enkele minuten wandelen, Madridstraat 6.

Met het openbaar vervoer?

Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein.

Contact?

Tel. 059/80.19.84, www.espacedivin.com

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen