Menu

U bent hier

De Grote Post

Het R.T.T.-P.T.T. gebouw werd gebouwd tussen 1947 en 1953, naar een ontwerp van de Gentse architect Gaston Eysselinck (1907 – 1953) die zich op jonge leeftijd door Le Corbusier liet inspireren. Aanvankelijk kreeg het gebouw geen aandacht, zelfs niet van modernistische architecten. Pas na 1963 werd het erkend als één van de krachtigste architectonische prestaties van de naoorlogse periode in België.

Het postgebouw sloot sloot haar deuren in 1999, maar heropende als bruisend cultuurcentrum De Grote Post in december 2012. Bij het omvormen van een postgebouw tot cultuurfabriek blijven de originele structuur leesbaar en ervaarbaar. Zowel Oostendenaars als bezoekers van de stad raken geïntrigeerd door het gebouw met haar rijke geschiedenis.

Ontdek het programma van de eerstkomende voorstellingen hieronder:

DE MANNSCHAFT

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017, za 23 sep 2017, za 23 sep 2017

Tijdens het openingsweekend 'Open Huis', zetten wij de deuren naar repetitieruimtes open. Verschillende residenten die dan aan het werk zijn, tonen een tipje van de sluier. De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Kempenzonen Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen.

Lees meer

60' (werktitel)

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017, za 23 sep 2017

Tijdens het openingsweekend Open Huis, zetten wij de deuren naar repetitieruimtes open. Verschillende residenten die dan aan het werk zijn, tonen een tipje van de sluier.In 'Banaan' (werktitel) buigt Aurélie Lannoy zich over de complexiteit van de menselijke relaties en de wereld waarin die zich ontwikkelen.

Lees meer

COME AND LAUGH WITH US

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017, za 23 sep 2017, za 23 sep 2017

Tijdens het openingsweekend Open Huis, zetten wij de deuren naar repetitieruimtes open. Verschillende residenten die dan aan het werk zijn, tonen een tipje van de sluier.Het Deens/Belgische duo Anna Heuer Hansen en Alice Van der Wielen werkt tijdens hun residentie aan de creatie 'A For Fake' (werktitel). Ze onderzoeken of je op commando van gemoedstoestand kunt veranderen. En wat maakt dan het...

Lees meer

SHE WAS LIKE

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017

Tijdens het openingsweekend 'Open Huis', zetten wij de deuren naar repetitieruimtes open. Verschillende residenten die dan aan het werk zijn, tonen een tipje van de sluier.

Lees meer

WOORDZEE/WHO RUN THE WORD ...

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017

WoordZee is een literair evenement met poëzie, theater, signeersessies van lokale en nationale auteurs, een boekenmarkt, rappers, workshops voor jongeren …

Lees meer

WHEN I LOOK AT A STRAWBERRY, I THINK OF A TONGUE (try-out)

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017

Dansers/choreografen Lisi Estaras en Serge Aimé Coulibaly, muzikant/componist Mirko Banovic en dramaturge Sara Vanderieck laten zich inspireren door Goliarda Sapienza's roman 'De Kunst Van Het Genot'.

Lees meer

ESTATE & SPECIAL GUESTS

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017

Een smeltkroes van culturen en muziek vinden elkaar aan zee. Bas Bulteel brengt ‘Estate’ samen met drie dames die een streepje muziek uit hun geboorteland meebrengen naar het podium.

Lees meer

POSTIVAL @ JEUGDHUIS OHK

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 23 sep 2017

In november 2016 namen we vijf Oostendse bands onder onze vleugels. Monopole, Serena & Matti, Eastwood, Maudlin en Lethal Injury kregen elk de kans om onder begeleiding in onze volledig uitgeruste huisstudio drie songs op te nemen.  

Lees meer

Praktisch - CC De Grote Post

Adres: Hendrik Serruyslaan 18a, 8400 Oostende
Tel.: +32 59 33 90 00
Website: www.degrotepost.be

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen