Menu

U bent hier

De Grote Post

Het R.T.T.-P.T.T. gebouw werd gebouwd tussen 1947 en 1953, naar een ontwerp van de Gentse architect Gaston Eysselinck (1907 – 1953) die zich op jonge leeftijd door Le Corbusier liet inspireren. Aanvankelijk kreeg het gebouw geen aandacht, zelfs niet van modernistische architecten. Pas na 1963 werd het erkend als één van de krachtigste architectonische prestaties van de naoorlogse periode in België.

Het postgebouw sloot sloot haar deuren in 1999, maar heropende als bruisend cultuurcentrum De Grote Post in december 2012. Bij het omvormen van een postgebouw tot cultuurfabriek blijven de originele structuur leesbaar en ervaarbaar. Zowel Oostendenaars als bezoekers van de stad raken geïntrigeerd door het gebouw met haar rijke geschiedenis.

Ontdek het programma van de eerstkomende voorstellingen hieronder:

The American Songbook 70's & 80's

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 25 mrt 2017

“Stop right there! I gotta know right now! Before we go any further! Do you love me?” Iconische regels uit de wereldhit Paradise By The Dashboard Light. Ellen Foley gooit ze in 1978 in het gezicht van Meat Loaf. Met een klap is ze een ster. Ook solo kent Ellen Foley een groot succes.

Lees meer

Amôn Strijkkwartet

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
zo 26 mrt 2017

Het Amôn Kwartet is een gerenommeerd strijkkwartet uit eigen land, met een uitstekende reputatie in het buitenland. Zo speelde het in Frankrijk al op het Festival van Saintes en het Festival International de Musique de Chambre in Poitou. Het Amôn Kwartet werd opgericht in 2008 en legt zich toe op de snijlijn tussen muziek en andere kunsten.

Lees meer

Horses

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
zo 26 mrt 2017

+8 jaar Horses is een dansvoorstelling met een ontembare energie, waarin vijf jonge kinderen en vijf volwassenen elkaar ontmoeten. Klein en groot delen gretigheid en verwondering, en bovenal een onwankelbaar vertrouwen in elkaar.

Lees meer

We're pretty fuckin'far from okay

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
vr 31 mrt 2017

We leven in ‘een cultuur van angst’. We’re pretty fuckin’ far from okay is geen politieke of sociologische beschouwing over angst, maar toont wat het doet met onze lichamen. Angst is een instinctieve reactie. Voor ons hoofd kan reageren, is ons lichaam al in volle actie. Het zweet breekt ons uit, onze hartslag en ademhaling versnellen.

Lees meer

De maan in het zand - i.k.v. Springtij

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 1 apr 2017, za 1 apr 2017

De maan in het zand is een interactieve voorstelling voor de allerkleinsten die je doet dromen … met je ogen open.

Lees meer

Double Bill: Stoomboot / Berlaen

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
za 1 apr 2017

Het gaat hard voor Stoomboot (Niels Boutsen), hij maakte al twee albums en die werden allebei goed onthaald. “Stoomboot speelt Champions League in Kleinkunstland,” zei Humo. Hij kreeg ook al een MIA-nominatie voor ‘Beste Doorbraak’.

Lees meer

TXT-uurtje

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
zo 2 apr 2017

Appels vallen niet ver van de boom en kroketjes duiken juichend de frietketel in. 

Lees meer

Helena - i.k.v. Springtij

Waar:
CC De Grote Post
Wanneer:
zo 2 apr 2017

Helena van Troje, de mooiste en meest beschreven vrouw uit de Griekse mythologie vormt de inspiratiebron voor acteur en theaterman Patrick Vervueren (Compagnie Frieda, Nevski Prospect). Hij waagt zich aan een eigen versie van dit Griekse personage.

Lees meer

Praktisch - CC De Grote Post

Adres: Hendrik Serruyslaan 18a, 8400 Oostende
Tel.: +32 59 33 90 00
Website: www.degrotepost.be

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen