Menu

U bent hier

Cultuurhap

Niets zo deugddoend als een portie cultuur om die winter te overbruggen. Of hoe je je ook in december, januari en februari kunt verwarmen! 

Nostalgie!

Michael Jackson , Prince of Queen? Of houd je het bij onze nationale trots? Wie zijn helden wil eren en zich nog eens wil wentelen in hun vele hits, haalt zijn hart op in het Kursaal dat deze grootheden passend viert. Meezingen is gelukkig toegelaten….

Prince in Symphony

vr 9 dec 2016

30 jaar Soulsister

Kursaal Oostende

za 10 dec 2016

One Night of Queen

wo 11 jan 2017

Intens

Sommige voorstellingen treffen je recht in het hart en doen je een traantje wegpinken. La Maison Vague, een multimediale ode aan oude zeemansliederen bijvoorbeeld, of de film ter ere van Adrian Borland en zelfs de goochelkunsten van Nicholas. En dan zwijgen we nog over die hartverscheurende songs van Billie Holiday en Nina Simone die B.J. Scott brengt.

Grensverleggend!

Mag het wat wereldser? In Vrijstaat O serveert saxofonist Erik Bogaerts een mix van lyrische jazz en filmische soundscapes geïnspireerd door Scandinavische tradities. Enkele dagen later pakt De Grote Post uit met Stéphanie Blanchoud die in Frankrijk het mooie weer maakt en kun je in het Kursaal klassieke Latijns-Amerikaanse componisten aanhoren. Of je kunt dag een concert van Moses Boyd meepikken en de Mobo-awardwinnaar aan het werk zien. Verwacht je aan frisse jazz, met zowel Dance als New Orleans invloeden. Het wordt nog zwoeler met de Kalakuta Republik, een dansvoorstelling gebaseerd op het leven en de muziek van Fela Kuti.

Kursaal Classics 2016 - 2017: Over The Water

Kursaal Oostende

zo 11 dec 2016

Moses Boyd Exodus

Vrijstaat O.

zo 11 dec 2016

Kalakuta Republic

CC De Grote Post

za 18 feb 2017

Vlaamse ambiance!

Wil je je laten verrassen door sterren van bij ons? Stan Van Samang het beste van zichzelf zien geven, swingen met Nathalie Meskens op Motownhits of Guga nog eens thuis verwelkomen? Een ding staat vast, blijven zitten is geen optie. 

Radio Guga - InTeam

za 28 jan 2017

Meskens in Motown

wo 15 feb 2017

Shaken

Zin om te schudden met heupen en billen? Goed nieuws, er is voor elk wat wils! De Melody Makers bekoren jong en oud met hun vele muziekstijlen, Buscemi verrast met een nieuwe soundtrack terwijl Marijn Devalck je aan het dansen krijgt met klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Kel Assouf mixt dan weer woestijnblues met Westerse rock waardoor het gewoonweg onmogelijk is om te blijven zitten.

Kippenvel

Een streepje muziek, een goed geschreven zin, een oude herwerkte song, meerstemmige close harmony, een perfecte pianoriedel, een intimistische hit, wat klanken uit een 18de-eeuwse houten dwarsfluit, …. Kippenvel gegarandeerd voor wie een van deze voorstellingen meepikt.

Anne Pustlauk Ensemble

CC De Grote Post

zo 15 jan 2017

Ben Watt en Rex Horan

CC De Grote Post

vr 3 feb 2017

Sneeuw

CC De Grote Post

do 2 feb 2017

Smells like Aranis

CC De Grote Post

za 4 feb 2017

Chatham County Line

CC De Grote Post

zo 5 feb 2017

Vitaly Pisarenko

CC De Grote Post

zo 19 feb 2017

Een lach en een traan

Niets zo fijn als klein verdriet afwisselen met wat geschaterlach. Bitterzoete voorstellingen dus die al je emoties beroeren. Van Mémé, een familie epos à la Godfather, over de poëtische wereld van De Warme Winkel en Poepsimpel, een beklijvend stuk van Arne Sierens tot en met een warme indringende Tania Van Der Sanden in Hele dagen in de bomen, de lichtabsurde verhalen van het Toneelhuis en de klassiekers van Johan Verminnen.

Ken je klassiekers!

Dit is hét moment om je basiskennis klassieke muziek en dans op te krikken. Van Mozart en de Carmina Burana en een balletvoorstelling van de Notenkraker tot en met het wereldbefaamde Nieuwjaarsconcert, het aanbod is al net zo gevarieerd als grondig. Tijd voor een spoedcursus!

De Notenkraker

za 7 jan 2017

Zwanenmeer

za 7 jan 2017

Ein Abend in Wien

Kursaal Oostende

za 14 jan 2017

Carmina Burana - 9e Symfonie

Kursaal Oostende

zo 12 feb 2017

In primeur!

Twee premières dit seizoen en niet de minste. Xenitia brengt een beklijvend verslag van migranten die door Europa zwerven. Een muzikale documentaire die de heimwee bij de vertrekkers en de achterblijvers in kaart brengt. Monsieur Paul, de bassist van Triggerfinger, komt dan weer zijn stevige soloproject voorstellen.

Monsieur Paul, LowRider – 13/01 – De Grote Post

Voor het kleine geweld

Ook het jonge volk wordt op zijn cultuurwenken bediend. Nu eens gaan ze aan de slag met allerlei materialen om een kettingreactie te bouwen, dan verdiepen ze zich weer in de oorlog of laten ze zich verwennen tijdens het maandelijkse voorleesuurtje. Keuze zat!

TXT-uurtje

CC De Grote Post

zo 8 jan 2017

De kettingreactie

CC De Grote Post

02/01 tot 07/01

Oorlog

CC De Grote Post

wo 22 feb 2017

Lachen!

Schateren, bulderen, grinniken of zelfs luidop hinniken,  het is allemaal toegestaan tijdens een van deze billenkletsers. Zorg ervoor dat je lachspieren opgewarmd zijn!

Reserveren

Voor de meeste evenementen koop je best op voorhand tickets, meer informatie vind je via onderstaande links. 

Ook interesse in?

Street Art Tour: The Crystal Ship

zo 12 feb 2017 tot zo 5 mrt 2017

Liefde tussen de lijnen

CC De Grote Post

za 11 feb 2017, zo 12 feb 2017, zo 12 feb 2017

Kerstshoppen in Oostende

Cadeau-ideetjes voor moeilijke profielen

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen