U bent hier

De beste bierplekjes in Oostende

In de zomer op terras met een fris biertje? Of verkies je eerder de sterkere smaken van streekbieren? Misschien ben je fan van het uitproberen van nieuwe bieren? Oostende is de thuishaven voor allerlei bierliefhebbers.

Manuscript

Manuscript de favoriete plaats voor bier- en muziekliefhebbers tegelijk, een authentiek bruin café met karakter. Maar naast een fantastisch bruin café staat Manuscript ook bekend voor hun eigen bier: "PoppoLou". Het bier is een eigen creatie van uitbaters Vanessa Demeij en Glenn Rotsaert.

Wist je dat...

Chocolatier Olivier Willems de beste praline van het land maakte op basis van PoppoLou? De "PoppoLou Rocks" wonnen in 2017 de prijs voor Beste Praline van het Land!

CAFÉ BOTTELTJE

Er is letterlijk géén plek aan de kust, en bij uitbreiding Vlaanderen, waar je zoveel verschillende bieren en jenevers kunt verkrijgen. Er zijn maar liefst zestien verschillende bieren op tap, van de allemansvriend Jupiler tot het zwaardere werk van Sint-Bernardus, het enige trappistenwitbier ter wereld van La Trappe, Liefmans Goudenband en de heerlijke IPA van de Amsterdamse brouwerij ‘t IJ.

BEERSHOP & STADSBROUWERIJ 'T KOELSCHIP OOSTENDE

Beershop 't Koelschip is the place to be voor bierliefhebbers! De shop heeft op dit moment zo'n 900 Belgische artisanale bieren op stock. Ze brouwen er zelf hun ‘Tank’-bieren en stellen de installaties ter beschikking van andere brouwers. Bierliefhebbers kunnen er workshops volgen en een eigen creatie op flessen laten trekken.

Leuk weetje: bij 't Koelschip ontwikkelen ze momenteel een Cowboy Henk bier!

DE ZEEGEUZEN

Als je zin hebt om samen met je vrienden een uniek brouwsel te gaan drinken in een echte zeemanskroeg, dan is dit het juiste adres!  De specialiteit is, je raadt het nooit, een "Zeegeuze". Het geheime ingrediënt dat dit bier zo speciaal maakt, is tot nu toe nog niet gekend. Wat wel gekend is, is dat het een aanrader is, ook voor niet-bierdrinkers!

Naast de beruchte ‘Zeegeuze’ kan je nog genieten van een grote keuze aan streekbieren.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen