Menu

U bent hier

7 redenen om deze winter naar Oostende te komen

Oostende is altijd de moeite, ook in de winter. Een gezellige strandwandeling, shoppen, uit eten met vrienden of een culturele uitstap maken: het zijn maar enkele redenen waarom wij je deze winter wel eens in Oostende willen zien.

 1. OMDAT JE OOK TIJDENS DE winter CULTUUR KAN OPSNUIVEN

  Cultuurliefhebbers komen ook in de winterperiode aan hun trekken. Zowel Kursaal OostendeCC De Grote Post als Mu.ZEE hebben opnieuw een rijkelijk gevuld programma. Neem de agenda erbij en plan nu jouw culturele uitstap naar Oostende!
  TIP: Ontdek hier 6 winterse tentoonstellingen in Oostende.

 2. OMDAT DE ZEELUCHT ER ZO GEZOND IS

  Zeesanatoria waren niet voor niets zo populair in de fin-de-siècle en de daarop volgende belle époque. Mensen kwamen van heinde en verre naar de Belgische kust om er weer op krachten te komen in de gezonde zeelucht. En die is vandaag nog niets veranderd. In Oostende is de zee nog altijd alomtegenwoordig, ook in de lucht. Geen geur die zo Oostende schreeuwt als de zilte geur van de zee!

 3. OMDAT NIETS LEUKER IS DAN EEN WINTERSE STRANDWANDELING

  Wie dacht dat zee & zand enkel iets voor de zomer was, heeft het grondig mis. Wat is er heerlijker dan in de winter lekker gaan uitwaaien op het strand? En als we geluk hebben, krijgen we dit jaar misschien wel een witte Kerst. Geen betoverender beeld dan de bruisende golven, de koele, zilte zeelucht en een maagdelijk wit strand. Illustratrice Eva Mouton nam 10 Oostendse etalges onder handen. Download hier haar gratis wandelplan.

 4. OMDAT PANNENKOEKEN EN WAFELS HEUS NIET ENKEL VOOR KINDEREN ZIJN

  Na een winterse strandwandeling kan je op een van de tearooms op de zeedijk opnieuw wat opwarmen met een lekkere verse wafel of pannenkoek en een warme chocolademelk. Jeugdnostalgie ten top, en na al die jaren nog altijd even lekker. We vroegen onze Facebookfans al even om de beste adresjes en het resultaat vind je hier

 5. OMDAT JE IN OOSTENDE HEERLIJK KAN SHOPPEN

  Oostende is rijk aan leuke ketens en mooie boetieks, ideaal voor een heerlijk shopping-uitje. Bovendien zijn de winkels in het centrum élke zondag open. Shopplezier en een leuke buit achteraf: win-win. Bekijk hier de favoriete adresjes van Tiany Kiriloff in Oostende

 6. OMDAT EEN SHOW IN KURSAAL OOSTENDE STEEDS DE MOEITE IS

  Het statige Kursaal Oostende is de kers op de taart die de Oostendse zeedijk is. Een show in dit magnifieke kader is steeds een spektakel. Bekijk hier het volledige programma.

 7. OMDAT OOSTENDE NOG STEEDS DE KONINGIN DER BADSTEDEN IS

  Je kan uiteraard kiezen voor een verkwikkende strandwandeling, maar Oostende telt ook tal van architecturale pareltjes die een wandeling door de stad de moeite maken. Van de Koninklijke Gaanderijen tot het Kursaal en de prachtige art-deco rijhuizen van de Prinsenlaan: in Oostende is er steeds wat om je aan te vergapen. Tot binnenkort!

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen