Menu

U bent hier

7 ongelooflijke dingen die je nog niet wist over Springtij

Nog geen idee wat te doen in de paasvakantie met je kleine monsters? Spring dan een gat in de lucht, uit de band en huizen hoog want twee weken lang kan je in Oostende terecht voor het leukste kindercultuurfestival van het jaar: Springtij! Denk theater, doe-expo’s, creatieve workshops, leuke shows en zoveel meer.

Lobke Gielkens van Leuke Wereld somt alvast 7 ongelooflijke dingen op die je misschien nog niet wist, maar die je zeker moet weten:

1. Kinderen krijgen cultuur met de paplepel in de mond

Springtij werkte een heel leuk aanbod uit voor de allerjongsten van 0 tot 4 jaar. Tijdens 'Voelgewoel' kan je samen met je peuter een schilderij maken van gekleurde rijst, bling-bling bellen blazen met de glitter-bellenblazer of lachen met jezelf in het mini-spiegelpaleis. Leuk om weten: alle kunstwerken zijn eetbaar en/of kidsproof. Ook de workshop 'Muziek op Schoot' en de 'De TUTTI TIMBRI Muziekspeeltuin' zijn leuke activiteiten geschikt voor heel kleine kindjes.

2. Springtij maakt de straatkunstenaar in je kinderen wakker

Sinds The Crystal Ship wil Oostende street artists graag steunen en ook kinderen laten kennismaken met de wondere wereld van de straatkunst. Tijdens de workshops ‘Bio-graaf-fiti’ of ‘Straat-kunst met blikjes’ van mu-zee-um staat het experiment voorop en kunnen kleine kunstenaars proeven van allerlei street-art technieken. Afhankelijk van het weer doen ze leuke dingen buiten en binnen. Goed om weten, deze workshops zijn zeer populair en beperkt qua plaatsen, dus snel reserveren is de boodschap!

3. Je beleeft The Crystal Ship 2.0 op een kindvriendelijke manier

Het tweede weekend van april is The Crystal Ship terug in Oostende en zal het aantal werken in de stad uitbreiden naar 40 grote werken. Dankzij een leuke kids guide die kinderen kunnen meenemen tijdens hun tour, kunnen ze bij elk kunstwerk een leuke opdracht uitvoeren zodat ze The Crystal Ship 2.0 op een kindvriendelijke manier kunnen beleven.

4. Aan de hand van een zoektocht leer je de verborgen plekjes van Oostende kennen op kindermaat

Samen met alle jonge bezoekertjes en hun ouders wil Oostende haar vele geheimen en verborgen plekjes laten ontdekken aan de hand van de leuke zoektocht ‘Schatten aan Zee’ die vertrekt op het Achturenplein. Zet je beste speurneus op, neem het doe- en zoekboekje bij de hand en ga op pad! Neem je vergrootglas vast en ga op zoek naar aanwijzingen in kleine straatjes, tussen alle struiken en bomen of misschien wel op zee. Wie weet waar je iets bijzonders zal vinden…

De zoektocht is geschikt voor alle jonge detectives van 4 tot 14 jaar. Het boekje is gratis te verkrijgen op de centrale locatie Achturenplein, tussen 11.00 en 19.00 uur.

5. Voorlezen aan zee was nog nooit zo leuk

Wil je je dag aan zee starten op een rustige manier? Dan kan je ’s morgens afzakken naar de bibliotheek voor je dagelijkse portie voorleesverhalen. Elke openingsdag wordt er voorgelezen door bibliotheekmedewerkers of vrijwilligers, want er is niks zo gezellig als samen opgaan in een verhaal! Tip: tegelijkertijd vindt tijdens de openingstijden van de bib een jeugdboekenverkoop plaats.

6. Je dicht het gat in de cultuur van je kinderen

In de culturele tempel van Oostende Mu.ZEE kan je met het hele gezin speuren tussen de werken van het museum. Ben jij een zwart-witliefhebber of mag er geen kleur ontbreken? Wat heeft de kunst nog te verbergen? Tijdens ‘Zoek, match & scoor’ los je de vragen samen op en ontdek wat je kunt scoren! Vraag naar het speurboekje aan het onthaal en ga van start. Ook de gezinsworkshop ‘Houden van zwart en wit’, ‘De Prikkelkamer’ en de 'Slow Art Day’ laten je onderdompelen in de wondere wereld van de kunst en cultuur in Mu.ZEE.

7. Nergens anders is het leuker om met je kinderen op café te gaan

In de paasvakantie wordt KAAP | Vrijstaat O. omgedoopt tot een waar Kinderkunstkaffee. Je kunt er in de eerste week vlaggen maken en in de tweede week de expo van Telma Lannoo bewonderen. Die illustratice zorgde bovendien voor de tekening van de jaarlijkse tekenwedstrijd 'Tekenei’. Gedurende twee dagen strandt ook danseres Vera Tussing met een ‘Voelkwartet’. Zo kan je er aan de lijve ervaren wat het betekent om een muziekinstrument te zijn. 

Praktisch

Springtij

Wanneer:
01/04 tot 17/04

In de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar in Oostende terecht voor de vierde editie van het Kindercultuurfestival Springtij! Theater, waanzinnige expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Springtij bezorgt hen een creatieve en actieve paasvakantie waarin kinderen volop op "Expeditie Cultuur" kunnen gaan! ...

Lees meer

Andere tips voor de paasvakantie

De waanzinnige boomhut - de expo

Fort Napoleon

25/02 tot 17/04

K3 Show

Kursaal Oostende

vr 14 apr 2017 tot zo 16 apr 2017

The Crystal Ship 2017

08/04 tot 09/04

Download gratis #kidsproof city guide

Onze city guide zorgt ervoor dat jullie zich geen seconde vervelen. Proef, geniet, ontdek, lach, shop, laat je verrassen en vooral: laat kinderen even baas zijn! Voor één keer mag het.

Vraag hem nu hieronder aan:

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen