Menu

U bent hier

7 goede redenen om naar Theater aan Zee af te zakken

Theater aan Zee blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. Het festival dat klein begon, is ondertussen een vaste waarde geworden in Vlaanderen. 7 goede redenen om nostalgie én vernieuwing te komen opsnuiven.

 1. Een jubileum!
  Het jubileumprogramma slaat de brug tussen verleden en toekomst, tussen de jonge makers van vandaag en de jonge makers van toen. Deze editie wordt een hommage aan 20 jaar TAZ met veel nieuw werk van acteurs en muzikanten die de voorbije jaren te gast waren. Natali Broods en Bruno Vanden Broecke bijten de spits af met een herneming van Kleine Bezetting, hun afstudeerproject waarmee ze tijdens TAZ#2000 in de prijzen vielen.
 2. Uitgelezen aan Zee!
  Uitgelezen is al tien jaar het live boekenprogramma van TAZ.
Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag twee gasten, een duo, die twee boeken bespreken en enkele boekentips prijsgeven. Onze tip: een jonge en iets minder jonge wolvin uit het journalistenvak, op 2 augustus om 16u: Phara de Aguirre en Danira Boukhriss.
 3. Verrassende locaties!
  TAZ neemt je mee op sleeptouw door de stad en haven. Het Leopoldpark en CC De Grote Post vormen het hart van het festival, maar je kan ook voorstellingen ontdekken in de Vismijn (Troje), het verlaten cinemacomplex Ciné Rialto (Cock Cock...), de Sint-Janskerk (Bl!ndman) of op de uithoek van de haven op de Denzil Diaskaai (Oer. een oefening).

 4. Aangespoelde muzikanten!
  Wat is TAZ zonder de A van Ambiance? Dat weten ook de jongens van l’Orchestre du Café Paradis, een bonte mengelmoes van enkele aangespoelde muzikanten en vier dansers die ze in het Oostendse nachtleven ontmoetten. Onvergetelijke dansmomenten en klezmerclash in de lokettenzaal van CC De Grote Post, voor de gelegenheid netjes omgebouwd tot een swingende nachtclub.
 5. De Debutanten!
  Acht auteurs stellen tijdens vier middagen hun debuut voor in Vrijstaat O., met zicht op zee. Ze lezen fragmenten voor uit hun boek en gaan in gesprek met Friedl Lesage. Oostendenaar Johannes Verschaeve, frontman van The Van Jets, zorgt voor de muzikale intermezzo’s. In de gaten te houden: Lara Taveirne op 30 juli en Isabelle Rossaert op 2 augustus.
 6. Het TAZ-Familiepark!
  Van 30 juli tot en met 6 augustus bezetten TAZ en poppentheater FroeFroe opnieuw het Leopoldpark met tentjes, knotsgekke spelletjes, een sprookjescarrousel en vele theatervoorstellingen en concertjes. Vaste afspraak aan de tribune in het park waar je om 11u telkens een gratis voorstelling kan meepikken!
 7. Boek blind!
  Toeschouwers boeken blindelings tickets, komen niet voor een bepaalde voorstelling, maar om deel uit te maken van het festival zelf. Is jouw favoriete voorstelling uitverkocht, waag dan de sprong en boek blind of pik één van de gratis voorstellingen mee.

Praktische info

TAZ#2016 (Theater aan Zee)

Wanneer:
28/07 tot 06/08

Tijdens het zomerfestival TAZ#2016 (Theater aan Zee) geniet je tien dagen lang van een flinke portie cultuur, van theatervoorstellingen en concerten tot dans en literatuur, aanstormend theater- en muziektalent uit Vlaanderen en Nederland, en het Familiepark met tal kindervoorstellingen in het gezellige Leopoldpark.

Lees meer

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen