Menu

U bent hier

5 tips voor een spetterend Nieuwjaar in Oostende

Het afgelopen jaar adieu zeggen en het nieuwe jaar feestelijk inzetten, dat moet in stijl gebeuren. En welke plek is er beter om dat te doen dan de Koningin der Badsteden? Elke eindejaarsperiode is het er heerlijk vertoeven. Het lijkt nog veraf, maar het is nooit te vroeg om al enkele redenen op een rij te zetten waarom jij je eindejaar in Oostende moet plannen!

 1. NIEUWJAARSDUIK

  Na het feestgedruis kan je in Oostende altijd bekomen met een frisse duik in de Noordzee. Er vindt immers elk jaar een traditionele Nieuwjaarsduik plaats. Verleg je grenzen, trotseer net als duizenden andere ijsberen het ijskoude water van de Noordzee en geniet daarna van een lekker jenevershotje. Je zal het kunnen gebruiken!

  Meer info volgt later.

 2. Nieuwjaarsparties

  Wie na het feestmaal nog een stapje in de wereld wil zetten kan terecht op de verschillende New Year’s Eve-feestjes in de hele stad. Zowel in de Langestraat, in het Kursaal Oostende, in Krush Club, ... zal er ongetwijfeld een gevarieerd aanbod zijn zodat iedereen de hele nacht de pannen van het dak kan dansen.

 3. Vuurwerk

  Niets schreeuwt zo oudjaar als vuurwerk, en Oostende gaat er al jarenlang prat op met oudejaarsavond het mooiste vuurwerk van de kust af te steken. Vier op de zeedijk samen met duizenden anderen de traditionele overgang van oud naar nieuw onder het fonkelende licht van de knallende vuurpijlen, ontkurk die fles champagne en kus je partner het nieuwe jaar in. Niets romantischer dan het lichtspektakel dat weerkaatst in zee… Letterlijk de klap op de vuurpijl van een geslaagd eindejaar. Happy New Year! 

 4. Schaatsen

  De winterse sfeer in Oostende is uiteraard niet compleet zonder een waar winterwonderland met prachtige decors, betoverende lichtjes en een ijsschaatspiste! Ga schaatsen met je vrienden, warm op met een glühwein en bewonder de prachtige kerstversiering in de stad. Sprookjesachtig mooi en heerlijk gezellig. 

 5. EEN HEERLIJK NIEUWJAARSDINER

  Wat zouden de feestdagen zijn zonder rijkelijke feestdiners? Verschillende Oostendse restaurants bieden op oudejaarsavond een feestelijk menu aan waardoor jouw avond meteen goed wordt ingezet. Lekker en kindvriendelijk of eerder gastronomisch? In Oostende vind je het allemaal.

  Houd deze pagina in de gaten om in het najaar een overzicht van het aanbod terug te vinden.

Blijven slapen?

Boek hier uw verblijf

Bijvoorbeeld: 2017-04-26
Bijvoorbeeld: 2017-04-26

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen