Menu

U bent hier

5 redenen om Oostende voor Anker te bezoeken

Van 25 tot 28 mei vindt een nieuwe editie van Oostende voor Anker plaats, het allergrootste en meest bruisende feest van de Noordzee! Maar waarom moet je het absoluut beleefd hebben?

 1. Binnenscheepvaart van vroeger tot nu

  Even een open deur intrappen: Oostende kent een roemrijke maritieme geschiedenis. En dat merk je meteen aan het programma van Oostende voor Anker. Het centrale thema “Binnenscheepvaart” geeft mooi weer hoe vrouwen en kinderen vroeger de schepen voort trokken. Het ambachtendorp zet de maritieme geschiedenis van de Loire Vallei in de schijnwerpers.
  Locatie: Terras Vindictivelaan & Sint-Petrus- en -Paulusplein

 2. Dingen doen én beleven
  Oostende voor Anker is een belevingsfestival. Zo kun je dagelijks mee op zee met een van de schepen. Last van zeebenen? De stoerste zeelui staan aan wal naar het piratenstandbeeld te turen. De échte zeebonken beklimmen op het Sint-Petrus- en Paulusplein een acht meter hoge mast. Mis zeker ook de reuzenparade op vrijdag niet.
  Locatie: Sint-Petrus- en Paulusplein en Churchillkaai
 3. Luisteren naar verhalen
  Aan boord van de Terra Nova vertelt de Oostendse Doris Klausing dagelijks het verhaal "De sluizenwachter en de zeemeermin". Er is geen simultaanvertaling voorzien, maar Oostendenaars zijn ondanks hun stoere uiterlijk de vriendelijkste jongens thuis. Het wordt je met andere woorden allemaal vriendelijk uitgelegd, met een grap en een grol, zoals het hoort.
  Locatie: Mercatordok 
 4. De inwendige mensch
  Een lekkerbek is alleen in Nederland een moot gebakken vis. Bij ons is het de verzameling van alle bezoekers aan Oostende voor Anker. Mensen die weten wat genieten is, maar die ook volop voor authentiek kiezen, voor ambacht. De gerookte paling is een heuse delicatesse en wordt hier dagelijks vers bereid. Geen zoete, maar een zilte zonde. Al dat lekkers doorspoelen doe je met een cocktail in de Sailors Club. Iemand een kist rum in overschot? Ay, capt’n!
  Locatie: Vindictivelaan

 5. #loveoostende
  Oostende voor Anker gaat mee met z’n hashtag- en kleurenfiltertijd. De hele stad wordt vier dagen lang een filmscène in technicolor, maar dan in het echt. Houd je smartphone klaar voor knopenleggers, mastbeklimmers, oesterstekers en natuurlijk de knapste kapiteins-ter- zee. Deel je passie voor Oostende op je favoriete sociale media. Van ons krijg je nu al een like.

Oostende voor Anker - Praktisch

DATA

donderdag 25/05 t.e.m. zondag 28/05

LOCATIE

Haven Oostende
Natiënkaai

Parkeren

Parkeren in Oostende tijdens het Hemelvaartweekend

Toegang

Gratis

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen