U bent hier

5 redenen om naar het North Sea Beer Festival af te zakken

Van vrijdag 25 augustus t.e.m. zondag 27 augustus kan je in het Leopoldpark in Oostende terecht voor de derde editie van het North Sea Beer Festival. Wij geven je alvast vijf goede redenen voor een bezoek.

 1. Proef exclusief

  Meer dan 30 brouwerijen en bierfirma’s trakteren het publiek op 150 verschillende bieren. Naast gekende en gesmaakte bieren is het vooral uitkijken en zoeken naar de North Sea Beer Festival Exclusives: de geheime en unieke brouwsels die je niet makkelijk in de supermarktrekken zal vinden.

 2. Vloeibare trip door België bierland

  Bij de kassa ga je om een ‘starterspakket’, voor € 12 ontvang je een festivalbandje, een proefglas en 3 jetons. Extra jetons kosten € 2. Iedere provincie is vertegenwoordigd en je komt er zo in contact met streekbieren uit alle uithoeken van het land. Leuke extra: het proefglas neem je nadien gewoon mee als souvenir.

 3. Drink Oostends

  Oostende wist zich te profileren als een stad voor fijnproevers, en dat is ook aan het lokale bieraanbod te merken. Breng zeker een bezoek aan Brouwerij Strubbe die het Oostends Belegeringsbier Keyte schenkt. Op de kiosk kan je dan weer terecht voor PoppoLou, het huisbier van café Manuscript.

 4. Voor foodies

  NSBF is ook een plaats waar foodies hun hart kunnen ophalen. Aan 3 verschillende foodtrucks en standen kun je proeven van gerechten die perfect aansluiten bij het gerstenat van jouw keuze. De New York Times tipte het North Sea Beer Festival als ‘Where Foodies should go’ al in 2016 omwille van de grote variëteit aan bier en lekkers.

 5. En muziek!
  We openen het festival op vrijdag om 16.00 uur met The Red River Dixie Band, een sfeervolle brassband die zich laat inspireren door de New Orleans sound. Op zaterdagavond brengt DJ Gueusch een eclectische platencollectie mee. Op de laatste dag zorgt Shakin' Strings voor de nodige muzikale omkadering.

Praktisch

Wanneer?

vrijdag 25/08 - zondag 27/08

Waar?

Leopoldpark

Toegang?

Gratis

OPENBAAR VERVOER

Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein. Het Leopoldpark bevindt zich op wandelafstand.

PARKEREN

Parkeer in de betaalparking Zeeparking. Het Leopoldpark bevindt zich op 2 min. wandelen.

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen

Vertel het verder