Menu

U bent hier

5 redenen om Footloose The Musical niet te missen deze zomer

Waarom moet je deze musical nu echt gaan bekijken deze zomer? Wij geven 5 heel goede redenen!

1. NOSTALGIE

Wie de originele film uit 1984 of de remake uit 2011 gezien heeft, moet het beamen: ‘Footloose’ is een romantisch verhaal pur sang. De tiener Ren MacCormack verhuist met zijn moeder naar Beaumont. Hij is bezeten door muziek en dansen, en laat dat in Bomont nu net verboden zijn. Dominee Moore is er tegen omdat zijn zoon na een nachtje fuiven is omgekomen in een ongeval. Ren blijft volhouden en wil de dominee overtuigen een dansavond te organiseren. Dat hij ondertussen verliefd wordt op de dochter van de dominee, maakt het verhaal er niet simpeler op.

2. ONSTERFELIJKE MUZIEK

Eigen aan muzikale films als Footloose zijn de onsterfelijke hits die onlosmakelijk met de film verbonden zijn. Of hoe zou je songs als ‘Footloose’ en ‘Let’s Hear It For The Boy’ anders bestempelen? Komt daarbij dat die oorwurmen zo aanstekelijk zijn, dat je niet op je stoel kan blijven zitten. En dat hoeft bij Footloose ook niet. Dans, leef je uit en laat je volledig gaan: het is allemaal toegestaan!

3. LIVE MUZIEK OP HET PODIUM

Footloose, de musical, betekent ook: ‘what you see is what you get’. Wat Footloose onderscheidt van andere musicals is dat het orkest niet ‘in de bak’ zit, maar wel gewoon op het podium staat en live meespeelt met de andere acteurs. Een technisch huzarenstukje.

Footloose is een musical met zo’n vaart, dat je je geen moment verveelt. Daar zorgen niet alleen de acteurs, maar ook de muzikanten voor.  Er is op eender welk moment wel wat te zien op het podium.

4. MANNELIJK SCHOON

Pop Idol in 2002 won hij net niet, maar zijn carrière schoot als een raket de lucht in. Nadat hij te zien was in heel wat musicals, waaronder Les Misérables, heeft Gareth Gates in Footloose als Willard z’n eerste komische rol te pakken. Zingen is voor hem een koud kunstje, maar voor het dansen heeft hij naar eigen zeggen toch heel wat uurtjes moeten oefenen. In zijn boxershort en cowboyboots laat hij de temperatuur serieus stijgen. De Oostendse brandweer staat stand-by!

5. EEN DAGJE AAN ZEE

Oostende is zo veel meer dan zonnekloppen op het strand. De Venetiaanse Gaanderijen, de Kapellestraat als walhalla voor de shoppers, de talrijke culinaire adresjes, de pier met z’n romantische zonsondergang: het zijn één voor één redenen om deze zomer Oostende én een voorstelling van Footloose niet te missen.

Footloose - praktisch

Wanneer

26/07 - 06/08
Duur: 2 uur 30 min (incl. 20 min pauze)

Waar

Kursaal Oostende

Tickets

Vanaf € 44
footloosebelgie.be

Openbaar vervoer

Neem de tram tot aan de halte Marie Joséplein. Kursaal Oostende bevindt zich op 2 minuten stappen.

Parkeren

Parkeer in de betaalparking Kursaal 1 of Kursaal 2.

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen