Menu

U bent hier

5 redenen om Bal Rat Mort dit jaar niét te missen!

De 119e editie van Bal Rat Mort is voor het eerst een heel weekend. Van 3 tot 5 maart worden we ondergedompeld in de jaren 40 en de bevrijding. Wij geven 5 redenen om er absoluut bij te zijn.

 1. 119e editie van Bal Rat Mort

  Bal Rat Mort is het beroemdste bal van België met een bijzonder rijke en boeiende geschiedenis, die tot het Parijs van de Belle Epoque teruggaat. Het liefdadigheidsbal werd in Oostende voor het eerst in 1898 georganiseerd. Het bal gaat natuurlijk met zijn tijd mee en werd daarom volledig vernieuwd!

 2. James Ensor

  James Ensor was lid van de Cercle Coelia en een van de stichtende leden van het bal. Hij hoorde tot de groep Oostendse heren die in 1896 de buurt rond Montmartre op stelten zette. Het gezelschap kwam na de Moulin Rouge onder meer ook nog in de Rat Mort terecht, waar een huispianist en enkele pittige danseressen voor steun en toeverlaat zorgden.

 3. LIBERATION BALL

  Bal Rat Mort staat volledig in het teken van de jaren 40 . Het Kursaal wordt ondergedompeld in de sfeer van de grote bevrijding met live-bands, The Retronettes, een fotodecor, dansinitiaties, verschillende thema-acts en de bekende kostuumwedstrijd.

 4. Dresscode verplicht

  Een bal betekent niets zonder passende dresscode. Denk aan de jaren ‘40 en matrozen, piloten, leger pin-ups, swing stijl... Het campagnebeeld geeft al een goede richting, maar in de gespecialiseerde winkels weten ze wel raad. Of… laat je eigen inspiratie maar helemaal los!

 5. HEEL WEEKEND

  Beleving staat centraal tijdens dit fantastische bal. Een liveband, een dansinitiatie en verschillende burlesque acts moeten er voor zorgen dat de bezoekers tijdens de pre-party op vrijdag al in de sfeer raken voor het grote bal van zaterdag. Op zondag wordt het themaweekend afgesloten met een uitgebreide brunch in restaurant Ostend Queen. Geen betere plaats dan het dakrestaurant in Kursaal Oostende om de kater te verdrijven met lekker eten.

Meer info:

Bal Rat Mort

Waar:
Kursaal Oostende

Herleef de Bevrijding van 1945 in het gezelschap van soldaten en pin-ups op de tonen van de rock'n'roll. Victory rolls, swingdansen, uniformen allerhande en jarretellen zullen van de partij zijn — want in de jaren '40 werd niet voor niets de nylonkous uitgevonden.

Lees meer

Een geweldige Bal Rat Mort combineer je best met een nachtje in Oostende. Zo kan je immers optimaal (na)genieten van het feest en de volgende dag helemaal uitgerust ontwaken. Klik hier voor enkele Bal Rat Mort arrangementen. 

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

 • Unieke eet- & drinkadresjes
 • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
 • Maak kans op leuke Oostende prijzen