U bent hier

4x lekker: Oostende streelt de papillen

Wij houden van alle restaurants in Oostende. Van de garnaalkroket tot het inventieve stukje tong. Van warme wafels tot koele ijsjes. Hier zijn alvast vier tips die je niet mag missen!

Bistro Mathilda

In een niet eens zo gek ver verleden probeerden we de beste brasserieën van het land op te lijsten. We kwamen niet verder dan een handvol: Brasserie Latem, Georges in Ukkel, Dock’s Café in Antwerpen. En natuurlijk ook Bistro Mathilda in Oostende. Het criterium: de nobelste producten, perfect bereid, in alle eenvoud en bijzonder smaakvol op het bord gebracht. In Brasserie Mathilda gaan we graag en veel voor de garnaalkroketten, de tatjespap, de zeetong en waarom niet, het ribstuk van Blonde d’Aquitaine met béarnaisesaus. Nog tot in mei serveert Mathilda een Oostends menu, met alleen maar lokale vissoorten. Er zijn creatieve bereidingen met o.a. zeeduivel en roodbaars.

Adres: Leopold II-laan 1
Website: www.bistromathilda.be

Toi, moi et La Mer

Ben je op zoek naar een ongedwongen plek waar je zonder veel poeha de benen onder tafel kunt stoppen? Waar je nooit ontgoocheld wordt en de lekkerste vis volgens het seizoen kunt verorberen? Toi, moi et La Mer is zo’n adres. Chef Christophe Snauwaert: ‘Vroeger werkte ik graag met ingrediënten uit de hele wereld. Maar dat is helemaal veranderd. Samen met mijn visboer Simons & Decru zoeken we de allerbeste vis: pieterman, zandschar, rode poon. Ik serveer énkel de Oostendse grijze garnaaltjes die ik koop op de vistrap bij Luc en Dini Bogaert van het gelijknamige schip O.62 DINI. Hierbij schenken we een frisse Keyte, een Brugse Zot of een Poppoloubiertje!’

Adres: Albert I Promenade 68
Website: www.toimoietlamer.be

Café Botteltje

Kijk, als je nu echt een geheimtip verlangt, dan kunnen we je er wel een paar bezorgen. Maar met de hand op het hart: voor ons gaat er niks boven een heerlijke tripel Keyte van het vat in Café Botteltje, waar ze overigens nog meer dan tien andere bieren aan het vat hebben. Wil je er een hongerstillende hap bij? Dan raden we het huisgebakken trappistenbrood aan, volgens eigen recept bereid met Westmalle Dubbel, en belegd met Chimaykaas of Oerbierpaté.

Adres: Louisastraat 19
Website: www.cafebotteltje.be

Au Roy Henry

Je hebt restaurants en je hebt klassiekers. Het Engels heeft eigenlijk een nog betere term: ‘traditionals’. Restaurants die al sinds mensenheugnis bestaan en al die jaren een constante kwaliteit leveren. Au Roy Henry serveert al heerlijkheden sinds het jaar 1951. Daarmee is het een van de alleroudste en nog steeds bloeiende restaurants aan de kust. Het spreekt voor zich dat je er alle bekende gerechten op de kaart vindt, van gebakken slibtong tot lamskroon, én de legendarische vol au vent met mousselinesaus. Maar Au Roy Henry gaat ook mee met de tijd: probeer er eens de rode poon met spinazie, groenteparels, bloemkoolpuree en Poppoloubier.

Adres: Albert I Promenade 65
Website: www.auroyhenry.be

Andere topevenementen

European Brassband Outdoor

Wapenplein

za 29 apr 2017, zo 30 apr 2017, ma 1 mei 2017

Simple Minds - Acoustic Live 17 UITVERKOCHT

Kursaal Oostende

vr 12 mei 2017

Oostende voor Anker

Haven Oostende

25/05 tot 28/05

MAYA Show

Kursaal Oostende

do 25 mei 2017, do 25 mei 2017

Vertel het verder

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen